-21%
-21%A Figaro-gyilkosságok

A Figaro-gyilkosságok

3 399 Ft 2 685 Ft

Készleten

Cikkszám: 139843
Kategória: Szerző: Kiadó: IPC
A kiadás időpontja: 2017-05-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

1786-ban Bécsben, II. József császár uralkodásának csúcsán Lorenzo da Ponte, az udvari költő egyben az opera librettistája is. Ez a magas pozíció nem jár együtt kiemelkedő jövedelemmel, és az operavilág végeérhetetlen intrikáitól sem mentesít. Épp ellenkezőleg!

Da Ponte egy reggel beugrik a borbélyához, akit épp akkor tartóztatnak le, hogy az adósok börtönébe vessék. Meggondolatlanul beleegyezik, hogy segít a férfi kiszabadításában annak ellenére, hogy neki magának is sürgető feladata van. Egy hete maradt, hogy befejezze a Figaro házasságának librettóját Mozart számára.

Da Ponte ellátogat a házba, ahol a borbély menyasszonya dolgozik egy gróf otthonába, aki a legmagasabb diplomáciai körökben forog, majd visszatér saját szállására, ahonnan az éjszaka kellős közepén elvonszolják. A diplomata fiatal védencét épp akkortájt gyilkolták meg, amikor da Ponte a palotában járt, így ő válik a legfőbb gyanúsítottá. Válaszút elé állítják: vagy elvállalja, hogy beépített ügynökként beköltözik a grófékhoz és felderíti a gyilkos kilétét, vagy őt teszik felelőssé a bűntettért, és felakasztják.

További információk

Szerző

Laura Lebow

Kiadó

IPC

Oldalszám

368

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-05-08

ISBN

9789636356019

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A Figaro-gyilkosságok”értékelése elsőként