-21%
-21%Így jár minden politikus bűnöző!

Így jár minden politikus bűnöző!

Bolti ár: 2 499 Ft
Internetes ár: 1 974 Ft

Készleten

Cikkszám: 140085
Kategória: Kiadó: Athenaeum Kiadói Kft.
A kiadás időpontja: 2017-05-24
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Ismerős valahonnan?

Mit tehetünk, ha szétrohad az ország az elit becstelensége miatt? A késői De Gaulle-korszak örökségeként Franciaországot a 80-as évek elején az egész társadalmat átszövő, a teljes politikai réteget megfertőző korrupció fojtogatja. A miniszterek helikopterekkel röpdösnek maffiavezérek partijaira, kéz kezet mos, a pénzt mindenhonnan lenyúlják, miközben az emberek egyre nagyobb nyomorban élnek a külvárosokban. A rendőrök legáltalánosabb tapasztalatává válik, hogy egyik nap letartóztatják a politikusokkal kokettáló bűnözőket, akik másnap már szabadlábon vannak. Mit lehet tenni ilyenkor?

Frédéric H. Fajardie Frederic Fajardie klasszikus krimijében párizsi rendőrök egy csoportja kilép a sorból, szembefordul a romlottsággal, és azt mondja: NEM! Nincs több lefizetett bíró, nincs több eltüntetett bizonyíték, a gazemberek érdekében módosított törvény. Ők tudják, hogy akik folyton megússzák az elszámoltatást, valójában sok-sok ember haláláért vagy nyomoráért felelős bűnözők. Megszületik a döntés: egyenként levadásszák mindet. Elkapják, kivégzik őket. Nincs kegyelem.

A regény főhőse, a gyilkosságok felderítésével megbízott Grindel rendőrparancsnok az egyik legfontosabb dilemmával szembesül. Hová álljon, az igazság vagy az igazságtalan törvények oldalára?

Ismerős valahonnan? A franciák már megélték, végigcsinálták. És Magyarországon? Frédéric H. Fajardie Frederic Fajardie regénye rólunk, nekünk szól – üzenet a palackban.

A regényből Alain Delon főszereplésével, José Pinheiro forgatott nagy sikerű filmet Ne ébreszd fel az alvó zsarut címmel.

További információk

Kiadó

Athenaeum Kiadói Kft.

Oldalszám

204

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-05-24

ISBN

9789632936611

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Így jár minden politikus bűnöző!”értékelése elsőként