-23%
-23%Dél királynője

Dél királynője

3 499 Ft 2 694 Ft

Készleten

Cikkszám: 108350
Kategória: Szerző: Kiadó: Ulpius-Ház Kiadó
A kiadás időpontja: 2011-07-19
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

„Ha ez a telefon megszólal, halott vagyok. Fuss. Ahogy csak bírsz, kisanyám. Fuss, meg ne állj, mert már nem leszek ott, hogy segítsek.” Ezekkel a szavakkal búcsúzik szerelmétől Gringó, a hírhedt drogcsempész, akit egy titokzatos megbízó, annak rendje és módja szerint el is tesz láb alól. Teresa Mendoza, az ártatlan huszonéves mexikói lány, tudja, hogy ő lesz a maffia következő áldozata. Spanyolországba menekül, de rövid időre bebörtönzik, ahol egy cellatársa szemet vet rá, miközben elárulja fél tonna kiváló minőségű kolumbiai kokain rejtekhelyét. Hogyan válik a naiv Teresából a „Dél Királynője”, egy mindenre elszánt kőkemény „keresztanya”, aki egy több milliárd dolláros drogbirodalom fejeként orosz, olasz, marokkói és kolumbiai drogbárókat állít falhoz. Életben maradhat-e a lány, akinek a nevét már rég gyászkeretbe foglalta a maffia?
Pérez-Reverte, a misztikum és a történelmi rejtélyek nagymestere, ezúttal sodró cselekményű, az alvilág szövevényes útjait pontosan feltáró, vérbeli kalandregényt írt, amelyben olvasóit nemcsak mondatainak szépségével nyűgözi le, de intellektuális próbatétel elé is állítja.
Reverte 1951-ben született, a spanyolországi Cartagenában. Az 1970-es években olajtartályhajókon dolgozott, majd újságíróként és haditudósítóként vált ismertté. Mára könyvei, A flamand tábla rejtélye, A vívómester vagy A Dumas-klub milliós példányszámban kelnek el világszerte. 2003-tól a Spanyol Királyi Akadémia tagja, számos neves irodalmi díj kitüntetettje. Spanyolország egyik legsikeresebb prózaírójának művei több mint húsz nyelven olvashatók.

További információk

Szerző

Arturo Pérez-Reverte

Kiadó

Ulpius-Ház Kiadó

Oldalszám

503

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2011-07-19

ISBN

9789632544939

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Dél királynője”értékelése elsőként