-21%
-21%Az utolsó leheletig

Az utolsó leheletig

3 599 Ft 2 843 Ft

Készleten

Cikkszám: 139163
Kategória: Szerző: Kiadó: IPC
A kiadás időpontja: 2017-03-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

1356. Tíz év telt el a crécyi csata óta, mely a francia lovagi rend színe-virágának pusztulásával végződött. Angliának azonban lehengerlő győzelme ellenére sem sikerült elfoglalnia Franciaországot, csak szilárdan megvetnie a lábát a délnyugati részén.
Aquitániában és Gascogne-ban a trónörökös Eduárd az úr, aki rabló hadjárataival az ellenség, II. János francia király kivéreztetésére törekszik. Szövetségese a navarrai uralkodó és az autonómiát követelő normann urak is. János végül összeszedi az erejét, nagy sereget állít fel, és a walesi herceg ellen indul, akit folyamatos hátrálásra kényszerít.
Részt vesz a küzdelemben Thomas Blackstone, az egyszerű íjászból lett, legendás hírű lovag is, aki Normandiában saját kis birodalmat hozott létre azóta, hogy felgyógyult súlyos sérüléséből, és feleségül vette szerelmét, Christianát.
Ám nemcsak a háború, de a múlt árnya is fenyegeti a családját. A Kegyetlen Pap néven emlegetett, egyházi emberből lett zsoldosvezér leghőbb vágya, hogy megtorolja Blackstone-on a háború kezdetén elszenvedett sérelmét, és azt, hogy a férje lett annak a nőnek, akit valamikor ő szemelt ki magának.
Várostromok és véres összecsapások, a poitiers-i csata, az átmenetileg pápai székhellyé vált Avignon, az Alpok hegyei – David Gilman hősei izgalmakkal és szenvedéssel teli utat járnak be, az olvasó pedig ezáltal alaposabban megismer egy ma már jórészt elfeledett, vérzivataros történelmi korszakot.

További információk

Szerző

David Gilman

Kiadó

IPC

Oldalszám

490

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-21

ISBN

9789636356026

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az utolsó leheletig”értékelése elsőként