-23%
-23%Vaják 2. – A végzet kardja

Vaják 2. – A végzet kardja

2 990 Ft 2 303 Ft

Készleten

Cikkszám: 113717
Kategória: Szerző: Kiadó: Playon Magyarország Kft.
A kiadás időpontja: 2012-07-12
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Sapkowski által teremtett világ sok szempontból “közép-kelet-európai”. Jó értelemben. Közelebb áll a magyar gondolkodáshoz, mint sok epikus fantasy mű, amelyet mostanában olvashattunk. A hősök megsebződnek, véreznek, nem csodálat, hanem gyűlölet, de legjobb esetben is irigység veszi körül őket. A falubeliek nem barokkos körmondatokban beszélnek. A könyvben megjelenő misztikus lények a szláv meséken és mitológián alapulnak, ezért a hangulatuk más, mint az angolszász könyvekben megszokott. Ugyanakkor viszont van egy etikai és morális kódex, amelyhez Sapkowski világának pozitív szereplői tartják magukat. Ezért együttérzünk velük, bele tudjuk képzelni magunkat a helyzetükbe. A könyvben Geralt sokszor áll olyan választás előtt, ahol nincs jó megoldás. Ez a világ nem fehér és fekete, nem lehet egyértelműen szétválasztani a rosszat a jótól, a szörnyet az embertől, stb.
Sapkowski hőse nem a fantasykre oly jellemző Conan-féle tesztoszterontól csöpögő agresszív macsó figura. Harcos és mágus, ki a fantáziavilág erkölcsi és természeti egyensúlya felett őrködik. Az ismerős, de mégis kifordított történetekben strigákkal küzd, átkokat tör meg, vagy konfliktusokat próbál elsimítani – megfelelő fizetség ellenébne.
Andrzej Sapkowski “A végzet kardjá”-ban újabb történeteket mesél el a főhős, Ríviai Geralt életéből. A novelláskötet eredeti nyelven ugyan “Az utolsó kívánság” előtt jelent meg, ugyanakkor a benne foglalt történetek a magyarul elsőként megjelent könyv eseményei után játszódnak. A 6 novella nem csak folytatja Geralt életének történéseit, hanem felvezeti, megalapozza a harmadik, már teljes regényt a “Tündevér”-t, aminek megjelenése 2012 végén várható.

További információk

Szerző

Andrzej Sapkowski

Kiadó

Playon Magyarország Kft.

Oldalszám

312

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2012-07-12

ISBN

9789630832069

Várható szállítás

5-8 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Vaják 2. – A végzet kardja”értékelése elsőként