-23%
-23%Húrin gyermekei

Húrin gyermekei

3 490 Ft 2 687 Ft

Készleten

Cikkszám: 128743
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2015-03-26
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Középföldének vannak A Gyűrűk Ura előtti időről szóló regéi, és az ebben a könyvben elmesélt történet azon a nagy földön játszódik, amely a Szürkeréven túl feküdt Nyugaton: azokon a vidékeken, ahol egykor Szilszakáll kószált, ám amelyek alámerültek a Világ Első Korának véget vető nagy kataklizmában.

Abban a távoli időben Morgoth, az első Sötét Úr Angband, a Vaspoklok hatalmas erősségében lakozott Északon; és Túrinnak meg a húgának, Nienornak a tragédiája Angband fenyegetésének és Morgothnak a tündék országai és titkos városai ellen viselt háborújának árnyékában bontakozott ki.

Rövid és szenvedélyes életüket az az elementáris gyűlölet uralta, amellyel Morgoth viseltetett Húrin gyermekei iránt, mert Húrin volt az az ember, aki dacolt vele, és szemtől szemben kigúnyolta. Legrettentőbb szolgáját küldte ellenük, Glaurungot, az óriás, szárnyatlan tűzsárkány alakját öltött nagy hatalmú szellemet. A könyörtelen hódításnak és a menekülésnek, az erdei búvóhelyeknek és az üldözéseknek, az egyre csökkenő remény ellenére is kitartó ellenállásnak ebben a történetében ijesztően tiszta alakjában jelenik meg a Sötét Úr és a Sárkány. A keserűen gúnyos és kaján Glaurung ördögien ravasz és alattomos hazugságokkal manipulálta Túrin és Nienor sorsát, és Morgoth átka beteljesült.

Illusztrálta Alan Lee. A versbetéteket N. Kiss Zsuzsa fordította.

További információk

Szerző

J. R. R. Tolkien

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

277

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2015-03-26

ISBN

9789630795630

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Húrin gyermekei”értékelése elsőként