-23%
-23%Beowulf

Beowulf

3 490 Ft 2 687 Ft

Fordítás és kommentár

Készleten

Cikkszám: 129281
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2015-05-04
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Egy legendás történet sárkánnyal, gyűrűkkel A Gyűrűk Ura első szívdobbanása?

A dán király boldogan uralkodik harcias népén, mígnem egyszer csak kezdenek eltünedezni a sörivó nagy csarnokból a harcosok. Nemsokára már senki sem mer ott éjszakázni. Ekkor érkezik svéd földről Beowulf, hogy megküzdjön a szörnnyel, aki a dánokat irtja. És miután sikerrel jár, visszatér ősei földjére, és belőle is nagy király lesz.

J. R. R. Tolkien mítoszteremtő, nagy író volt és nagy tudós. Nyelvészként kezdte pályafutását, és ebből nőtt ki érdeklődése az óangol irodalmi emlékek iránt. Ő azonban nem egyszerűen nyelvemlékeknek tekintette ezeket a szövegeket, hanem izgalmas irodalmi műveknek.
Leghíresebb közülük Beowulf, az óangol eposz, melyben a rettenthetetlen hős mellett először az angol irodalomban szerepel sárkány, sőt vannak gyűrűk és tündék is, mint aztán A Gyűrűk Urá-ban
Tolkien nemcsak prózai fordítást készített a műből, hanem megírta mint mesét, sőt énekmondóként meg is verselte.
A könyvet bőséges magyarázó anyag teszi még érdekesebbé: ezt Tolkien egyetemi előadásaiból állította össze fia, a hagyaték gondos kezelője, Christopher.

A Beowulf hatalmas karriert futott be: készült belőle film Angelina Jolie-val, és számítógépes játék is. Most végre olvashatjuk, és egy híres tudós vezetésével alaposan tanulmányozhatjuk is.

További információk

Szerző

J. R. R. Tolkien

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

417

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2015-05-04

ISBN

9789630799379

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Beowulf”értékelése elsőként