-23%
-23%Az elveszett világ

Az elveszett világ

3 600 Ft 2 772 Ft

A legendás Spielberg-film alapján

Készleten

Cikkszám: 129535
Kategória: Szerző: Kiadó: Kossuth Kiadó ZRt.
A kiadás időpontja: 2015-05-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az Androméda-törzs, A gömb, Zaklatás, Jurassic Park… kivételes alkotások egy kivételes amerikai művész és tudós: MICHAEL CRICHTON író, forgatókönyvíró és filmrendező munkái közül.

Michael Crichton (1942–2008) a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb írója volt világszerte. Regényei az eladási listák élén tanyáztak, és a hollywoodi stúdiók sorban készítették ezekből a kasszasikereket a legnagyobb sztárok főszereplésével. 1994 decemberében munkái egyszerre vezették az USÁ-ban a mozis (Zaklatás) és a televíziós (Vészhelyzet 1. epizód) nézettségi és a könyveladási (Zaklatás) listákat.

Regényei többségében a legújabb és az olvasók számára legizgalmasabb tudományterületek (géntechnológia, mikroelektronika, kvantumfizika stb.) művelői a főszereplők, akik az adott tudományág (akkor még) ismeretlen határvidékeit kutatva kerülnek elképesztő, a képzeletet megindító kalandokba. Írásai közös jellemzője a tudományos ismeretek hiteles, tömör és közérthető beleszövése a cselekménybe: ezek bemutatása nem megakasztja a történetet, hanem előreviszi és újabb izgalmakat sejtet. Több műfajban is maradandót alkotott: techno-thriller (pl. Gyilkos nap), történelmi kalandregény (pl. Ködsárkányok), sci-fi (pl. Az Androméda-törzs), történelmi krimi (A nagy vonatrablás), techno-kaland (pl. Idővonal).

Michael Crichton nemcsak íróként és filmrendezőként (pl. Kóma), hanem ismeretterjesztő tudósként is elismert személyiség volt, a tudományos kutatás, a tudomány iránt érzett felelősség és a humanizmus szószólója.

További információk

Szerző

Michael Crichton

Kiadó

Kossuth Kiadó ZRt.

Oldalszám

461

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2015-05-21

ISBN

9789630982788

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az elveszett világ”értékelése elsőként