-21%
-21%Futni születtünk

Futni születtünk

4 500 Ft 3 555 Ft

Készleten

Cikkszám: 140960
Kategória: Szerző: Kiadó: Park Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2017-08-03
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Futni születtünk (Born to run) világszerte igen népszerű, többek között a New York Times bestseller listájára is fölkerült. Legnagyobb erénye a sokoldalúság: megismertet a Mexikóban élő tarahumara indiánokkal, az amerikai ultrafutó társadalommal, a szerző futással kapcsolatos egészségügyi problémáival, de szó esik az emberi faj kialakulásáról és fejlődéséről is, amelyben döntő szerepet játszott a fajunkra jellemző lassú, ám kitartó futás. A szerző megközelítése egyszerre személyes és tudományos; az egyéni sorsok pontos és empatikus leírása mellett ismerteti a tudomány aktuális állását is az emberi fiziológiáról, táplálkozásról és az őstörténetről; a könyv erénye, hogy még a tudományos leírások is hallatlanul izgalmasak.
– Hogyan nyerhette meg az egyik legnehezebbnek tartott száz mérföldes hegyi versenyt egy hatvannégy éves indián, autógumiból és bőrszíjakból készült saruban?
– Hogyan lett egy unatkozó vízimentőből alig másfél év alatt Amerika legjobb női ultrafutója, aki az első százmérföldes versenyén abszolút második lett?
– Miért szakította meg ígéretes, hatalmas jövedelmet ígérő karrierjét egy bokszoló, hogy örök életveszélyben, magányosan fusson a Barrancasban?
– Hogyan éli meg egy hagyományőrző indián törzs a drogkartellek terjeszkedését?
– Hogyan tud a könyv szerzője, akit korábbi sérülései miatt a legnevesebb specialisták is lebeszéltek a futásról heti 120 kilométert futni egy új edzésmódszer és étrend segítségével?

További információk

Szerző

Christopher McDougall

Kiadó

Park Könyvkiadó

Oldalszám

324

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-08-03

ISBN

9789633554067

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Futni születtünk”értékelése elsőként