-21%
-21%Orosz-magyar alapszótár

Orosz-magyar alapszótár

1 990 Ft 1 572 Ft

Készleten

Cikkszám: 139890
Kategóriák: , Szerzők: , Kiadó: Tinta Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2017-05-11
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az Orosz-magyar alapszótár az orosz nyelvet kezdő és középhaladó szinten tanulóknak készült. Az alapszótárban több mint 7000 orosz szónak és kifejezésnek találjuk meg a magyar megfelelőjét. A szótár alapvetően a mai orosz irodalmi nyelvben és köznyelvben leggyakrabban használt szavakat, kifejezéseket tartalmazza. Magába foglalja a mindennapi beszéd nélkülözhetetlen szavait és fordulatait, valamint a tudomány, a technika és a kultúra legelterjedtebb szakkifejezéseit, amelyek hozzátartoznak a mai művelt ember szóhasználatához. A köznyelvi szavakon kívül találhatók benne földrajzi nevek, országnevek és bizonyos csillagászati elnevezések is. A szótár az érvényben levő orosz helyesírás szabályait követi.
A könyv eredményes használatát és a szavak memorizálását elősegíti a közölt 500 kép.
Az alapszótár hatékony segédeszköz a nyelvtanuló szókincsének eredményes bővítéséhez és a napjainkban egyre népszerűbb orosz nyelv gyors elsajátításához.
GUSZKOVA ANTONYINA nyelvész, a moszkvai Lomonoszov Egyetem tanára, több sikeres szótár és nyelvtan szerzője. H. TÓTH ISTVÁN egyetemi docens, számos külföldi – többek között a moszkvai – egyetem vendégprofesszora volt.

További információk

Szerző

Guszkova Antonyina, H. Tóth István

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

246

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-05-11

ISBN

9789634090984

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Orosz-magyar alapszótár”értékelése elsőként