-26%
-26%Francia-Magyar beszédfordulatok

Francia-Magyar beszédfordulatok

Bolti ár: 2 100 Ft
Internetes ár: 1 554 Ft

1200 kifejezés a mindennapi társalgás nyelvéből

Készleten

Cikkszám: 92322
Kategória: Szerző: Kiadó: Tinta Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2009-01-26
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Nyelvtudásunk akkor biztos és eredményes, ha beszédünkbe a társalgás során a mindennapi szófordulatokat is bele tudjuk szőni. A Francia-magyar beszédfordulatok című gyűjtemény hozzásegít ahhoz, hogy beszédünk ne papírízű legyen, hanem természetesnek hasson, mert a francia beszélt nyelv elemeit használjuk a kommunikáció során. A szótár tematikus elrendezésben tartalmazza a mai francia köznyelv leggyakoribb 1200 beszédfordulatát, helyzetmondatát magyar megfelelőikkel együtt.

A szerző hat nagy csoportba sorolja a franciák által nap mint nap használt kifejezéseket: értékelő, egyetértést vagy tagadást kifejező, érzelemkifejező, szándékkifejező és beszédszervező jellegű szófordulatok.

A tematikus részt követően ábécérendben is megtaláljuk a szótári rész minden beszédfordulatát.

A szótár eredményesen segíti a felkészülést a francia szóbeli nyelvvizsgára és az érettségire. Ajánljuk minden nyelvtanulónak, a kezdőtől a haladóig, minden nyelvtanárnak, fordítónak, de haszonnal forgathatja az is, aki csak érdeklődik a francia nyelv iránt.

A szerző, Náray-Szabó Márton a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia Tanszékének tanára. A beszédfordulatok témaköréből írt elméleti doktori dolgozatát Párizsban védte meg.

További információk

Szerző

Náray Szabó Márton

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

231

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2009-01-26

ISBN

9789639902121

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Francia-Magyar beszédfordulatok”értékelése elsőként