-21%
-21%Magyar-angol szókincsbővítő szinonimaszótár

Magyar-angol szókincsbővítő szinonimaszótár

Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 1 967 Ft

Készleten

Cikkszám: 139305
Kategóriák: , Szerzők: , Kiadó: Tinta Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2017-03-29
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Magyar-angol szókincsbővítő szinonimaszótár 2000 magyar szó 9500 rokon értelmű megfelelőjét sorolja fel magyarul és angolul.
A magyar nyelv gazdag szókincséből gyakran még a nyelvet jól ismerőknek sem könnyű kiválasztani az adott helyzetben a legodaillőbb szót, kifejezést, és magas szintű nyelvtudás szükséges egy-egy magyar szó pontos angol megfelelőjének a megtalálásához. Ebben segíti a magyar anyanyelvű beszélőt a szótár, különösen azzal, hogy a címszóhoz tartozó magyar szinonimák angol megfelelőit is mindig megadja. Például a SZÉP: BEAUTIFUL címszó 33 szinonimáját kínálja fel, köztük a következőket: angyali: angelic; bájos: lovely; csodálatos: wonderful; elbűvölő: charming; jóképű: handsome; kecses: graceful; lenyűgöző: fascinating; pazar: gorgeous; szemrevaló: good-looking; vonzó: attractive. A szótár számos esetben nemcsak a szinonimákat sorolja fel, hanem az adott fogalomkörbe tartozó szavak közül is válogat. Például a HÁZ1: HOUSE címszóhoz tartozó 23 magyar?angol szópár között a következőket is megtalálhatjuk: épület: building; házikó: lodge; kaliba: shack; kastély: castle; kúria: mansion; palota: palace; rezidencia: residence.
A Magyar?angol szókincsbővítő szinonimaszótárt ajánljuk mindazoknak, akik az angolt, korunk első számú világnyelvét magas szinten kívánják elsajátítani. A szótár hatékonyan segíti használóját, hogy mondanivalóját pontosan, árnyaltan tudja kifejezni, beszédben és írásban egyaránt.

További információk

Szerző

Kiss Gábor, Szabó Mihály

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

204

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-29

ISBN

9789634090823

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Magyar-angol szókincsbővítő szinonimaszótár”értékelése elsőként