-23%
-23%Kis magyar zenetörténet

Kis magyar zenetörténet

3 300 Ft 2 541 Ft

Készleten

Cikkszám: 139586
Kategória: Szerző: Kiadó: Holnap Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-04-20
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az ember hajdan, ha összeütött két követ, kifúrta egy vastagabb ág belsejét és belefújt – mindannyiszor rácsodálkozott az így keletkezett hangra. Határtalanul örült neki, s úgy gondolta: e csodás hangokat
örömmel hallgatják az istenek is. Amikor fölfedezte saját hangját, öröme – és persze az isteneké! – a tetőfokára
hágott. Megtapasztalta milyen más, ha mellette sípol, penget, dobol valaki, s őmellette megint egy másik, és milyen más, ha nem csak maguknak dalolnak. Mindez az évezredek során kiegészült egy másfajta élménnyel: ami hajdan áldozati szertartás, varázslás volt, az ma koncert, operaelőadás; vagy “csak” rádióból, CD-ről hallgatott zene. Tudjuk, közelebb jutunk a csodához, ha évezredek zeneművészetét megismerjük, tanulmányozzuk. Első lépéseként jól tesszük, ha szétnézünk a magunk környezetében, áttekintjük, amit szűkebb közösségünk eddig alkotott, így megismerjük helyét a világ zeneművészetében.

A Kis magyar zenetörténet című kötet – amely a Holnap Kiadó művelődéstörténeti sorozatában lát napvilágot – nem csak hasznos ismereteket kínál a magyar zene történetéből. Szerzője kéri, rábeszéli az olvasót: a végére érve tegye félre a kötetet, egy időre akár felejtse is el tartalmát, és hallgasson sok zenét, nyitott szívvel minél több nemes zenét!

További információk

Szerző

Szomory György

Kiadó

Holnap Kiadó

Oldalszám

179

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-04-20

ISBN

9789633491478

Várható szállítás

5-8 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kis magyar zenetörténet”értékelése elsőként