• "80 év, 80 recept, 80 történet" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.
-26%
-26%Betyár

Betyár

Bolti ár: 2 890 Ft
Internetes ár: 2 139 Ft

forgatókönyv

Készleten

Cikkszám: 140425
Kategória: Szerző: Kiadó: Konkrét Könyvek
A kiadás időpontja: 2017-06-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Novák Erik filmrendező ( Nyócker!, Zuhanórepülés, Fekete Leves ) első könyv formájában megjelenő forgatókönyve a Betyár című kötet. A történet fő cselekménysorozata a Rózsa Sándor féle betyársereg részvétele a délvidéken dúló háborúban, Kossuth nekik címzett amnesztiájával. Bemutatja a nagyformátumú betyárvezér életének ezt a meghatározó részét, amikor az üldözött törvényen kívüliből a szabadságharc legális harcosa lehet, tisztára mosva ezzel saját és társai nevét.

“A most következő történetet filmvásznon nem fogja látni a közeljövőben.
Ezért egy másfajta filmnézésre invitálom, a belső moziba, az olvasás közben megelevenedő filmélmény élvezetére, a fantáziájára bízva a rendezést, az operatőri munkát, a vágást és a zeneszerzést. A könyv a Magyar Nemzeti Filmalaphoz leadott teljes pályázati anyagot tartalmazza, azaz a forgatókönyvet, a rendezői és operatőri koncepciót valamint a főbb szereplők karakterleírását.

Kiadónk a korai impresszionista festők mintájára – akik a hivatalos művészeti fórumról, a Salon-ból kiszorulva létrehozták az elutasítottak szalonját, a Salon des refusés-t – a szerintünk filmvászonra érdemes forgatókönyveket, amelyek a jelen rendszerben nem kerülhetnek forgatási szakaszba, tehát nem lesz film belőlük, ezen a módon szeretné a filmszerető és olvasni szerető közönség elé tárni. Sorozatunk első darabját, A betyár című forgatókönyvet tartja a kezében a kedves olvasó. Jó szórakozást és belső moziélményt kívánunk!

További információk

Szerző

Novák Erik

Kiadó

Konkrét Könyvek

Oldalszám

242

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-06-08

ISBN

9789637424977

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Betyár”értékelése elsőként