-21%
-21%Aurora borealis – Északi fény

Aurora borealis – Északi fény

4 999 Ft 3 949 Ft

Készleten

Cikkszám: 141448
Kategória: Szerzők: , , Kiadó: Athenaeum Kiadói Kft.
A kiadás időpontja: 2017-09-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Hogy mi is ez a könyv? Ellesett pillanatképek sora, átdolgozott reggelek és délutánok alatt felcsipegetett emlékmorzsák az Aurora Borealis című film forgatása közben.
Két fantasztikus nő, a színész és a rendező – miközben forgat, játszik, rendez – az életéről beszélget. Azt mondják, ők már többet nem filmeznek – de mi reméljük, hogy még igen. Két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon: Törőcsik Mari és Mészáros Márta. A pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, halhatatlan emlékű pályatársakról, kalandokról csevegnek felszabadultan; aztán jóval szomorkásabban a súlyosabb és örök érvényű dolgokról: női sorsokról, háborúról, túlélésről.
Tehát mi is ez a könyv voltaképpen? Művészi hitvallás, tudástár, pletyka, rezignált életbölcsesség – s mindez a közös alkotás folyamatát, az Aurora Borealis születését kíséri. A filmét, amely a valóban megélt női sorsok és élettragédiák tablója – az utolsó szemtanúk vallomása a háborús idők borzalmairól, de leginkább mégis emberségről és szépségről. A két kimagasló alkotót hallgatva pedig csak bámulhatunk, hogyan férhet bele az életbe ennyi minden. Ott ülnek a sziporkázó, ám egyre halványuló északi fényben, és csak mesélnek nekünk.

További információk

Szerző

Mészáros Márta, Pataki Éva, Törőcsik Mari

Kiadó

Athenaeum Kiadói Kft.

Oldalszám

250

Kiadás dátuma

2017-09-18

ISBN

9789632937199

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Aurora borealis – Északi fény”értékelése elsőként