-21%
-21%Magyar szecessziós építészet

Magyar szecessziós építészet

3 990 Ft 3 152 Ft

225 kiemelt épülettel

Készleten

Cikkszám: 112440
Kategória: Szerző: Kiadó: Corvina Kiadó
A kiadás időpontja: 2012-04-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Corvina tematikus útikönyv-sorozata a szecesszió építészeti emlékeinek bemutatásával indul. Közvetlenül az I. világháború előtt, alig húsz év leforgása alatt olyan világviszonylatban is kiemelkedő alkotások születtek hazánkban, és maradtak fenn viszonylagos épségben, amelyeket feltétlenül érdemes célzatos országjárás keretében végignézni.
Az egykori Magyarország teljes területét átfogja a válogatás, több mint 60 település került bele az útikönyvbe. A leírt épületek nagyjából harmada budapesti, harmada a mai Magyarország területén, harmada pedig a környező országokban található.
A több mint ezer szecessziós épület közül 225-öt ismertet részletesen a könyv, ezek közül 73-at kiemelten is, valamint az ezek közelében található további közel 500 szerepel cím szerint, önálló felfedezésekre sarkallva az olvasót. Van közöttük városháza, palota, templom és lakóház, de akad tűzoltószertár, víztorony, gyár és vasútállomás, síremlék és ravatalozó, virágbolt, híd és szökőkút, sőt körhinta is.
Az útikönyvet mintegy 400 színes fotó teszi szemléletessé. A tájékozódást térképek és GPS-koordináták segítik, a budapesti szecessziós épületek megkeresését pedig sétaútvonalak könnyítik.

További információk

Szerző

Bede Béla

Kiadó

Corvina Kiadó

Oldalszám

357

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2012-04-18

ISBN

9789631360554

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Magyar szecessziós építészet”értékelése elsőként