Kosár “A moldvai csángók népi építészete” hozzá lett adva a kosaradhoz.
-26%
-26%A Kárpát-medence legkülönlegesebb Árpád-kori templomai II.

A Kárpát-medence legkülönlegesebb Árpád-kori templomai II.

Bolti ár: 4 600 Ft
Internetes ár: 3 404 Ft

Készleten

Cikkszám: 139654
Kategória: Szerző: Kiadó: B.K.L. Kiadói és Reklám Kft
A kiadás időpontja: 2017-04-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Dunántúl és a Csallóköz legkülönlegesebb alaprajzi és építészeti sajátosságokat mutató, ősi templomai után a könyvsorozat második kötetében Németh Zsolt a Felvidék nyugati részének kilenc templomával foglalkozik, amelyhez tizedikként egy dunántúli csatlakozik. A szerző, aki a fizika tudomány kandidátusa friss szemmel tekint ezekre az épületekre, és vesz észre rajtuk olyan jellegzetességeket, amelyek korábbi vizsgálói figyelmét elkerülték.
A kiválasztott épületek tárgyalását a VI-XI. század kárpát-medencei történetének áttekintése vezeti be, amely túlnyúlik a bölcsészettudományok kínálta látóhatáron és az ismert régészeti leletek alapján élesen rámutat a fennálló történelmi kép súlyos fogyatékosságaira és ellentmondásaira. Külön fejezet foglalkozik a templomok szakralitásának kérdéskörével és azzal, hogy építőik világszemlélete miként tükröződik a kialakított formákban.
Németh Zsolt a tőle megszokott világos, közérthető stílusban sorakoztatja fel érveit. A könyv olyan, többnyire csak szakmai körökben ismert templomokat von reflektorfénybe, amelyek, bár a határainkon kívül állnak jelenleg, a magyar kulturális örökség elválaszthatatlan részei.

További információk

Szerző

Németh Zsolt

Kiadó

B.K.L. Kiadói és Reklám Kft

Oldalszám

132

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-04-21

ISBN

9786155725005

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A Kárpát-medence legkülönlegesebb Árpád-kori templomai II.”értékelése elsőként