-26%
-26%Reposzt – József Attila versei

Reposzt – József Attila versei

1 999 Ft 1 479 Ft

Készleten

Cikkszám: 139797
Kategória: Kiadó: Móra Ferenc Könyvkiadó ZRt.
A kiadás időpontja: 2017-05-02
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Egy gyűjtemény mindig arról is szól, amiből / akitől gyűjtenek, és arról is, aki gyűjt. Aki kiválogatja egy festő össze képe közül azokat, amelyek egy kiállítás terében elférnek és a falra kerülnek, az nemcsak a festőről vall, hanem – a képek kiválogatásában, és azon keresztül a képekben – önmagáról is.
József Attila huszonnyolc-huszonkilenc éves korában készített a korábbi költészetéből egy válogatott kötetet, és ahhoz nagyon szigorúan átválogatta mindazt, amit korábban írt. Indiana válogatása vitatkozik ezzel: egészen másokat emel ki, főleg a 16-20 éves József Attilát szereti, azt középiskolás, majd egyetemista-fiatal értelmiségi költőt, aki keresi önmagát, a saját hangját, a saját mondanivalóját, aki meg akarja alkotni a saját költészetét. Aki még nincs kész, hanem forrongásban van, akiben az indulat már erős, de a formát még keresi.
Könnyebb lenne vele azonosulni? Jobb slammer lett volna fiatalon, és jobb költő lett belőle felnőttként? Ereje a szabálytalansága? Szépségek a mutálásban? Bizonyára sokaknak lesz ez a József Attila váratlan, újdonság, felfedezés.

További információk

Kiadó

Móra Ferenc Könyvkiadó ZRt.

Oldalszám

104

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-05-02

ISBN

9789634153177

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Reposzt – József Attila versei”értékelése elsőként