-26%
-26%Maradék magyarok

Maradék magyarok

2 200 Ft 1 628 Ft

Készleten

Cikkszám: 140302
Kategória: Szerző: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-06-01
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Sík Sándor rendkívül tevékeny életét úgy jellemezhetjük, mint aki egy személyben volt piarista szerzetes, szépíró, irodalomtudós, kiváló pedagógus, műfordító, cserkészvezető és a katolikus költészet megújítója.

Életét végigkísérte a piaristák szellemisége, tanulmányait és – tartományfőnökként – munkáját is a rendnek szentelte. Dolgozott a magyar irodalom professzoraként Szegeden, segédszerkesztőként az Élet című folyóiratnál és főszerkesztőként a Vigiliánál.

Az I. világháború idején egy évet töltött lelkipásztorként a doberdói harctéren, melynek során a menekülést és bujkálást is meg kellett tapasztalnia. A harcok iszonyata, rémülete, bizonytalansága éppúgy része lett költeményeinek, mint a buzdító, szüntelenül remélő, boldog örvendezés, mely mélyen gyökerező hitének legszebb megnyilvánulása.

Jelen kötetünk Sík Sándor hazafias lelkületének, mély keresztény hitének, a magyarságot érintő történelmi eseményeknek, a magyar megmaradásnak és miként Baróti Dezső találóan megfogalmazta, a költő “szeplőtlen hazaszeretetének” állít emléket.

További információk

Szerző

Sík Sándor

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

198

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-06-01

ISBN

9789632673301

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Maradék magyarok”értékelése elsőként