-26%
-26%Gershwin szerelmei – Szép napot!

Gershwin szerelmei – Szép napot!

1 990 Ft 1 472 Ft

Készleten

Cikkszám: 143291
Kategória: Szerző: Kiadó: Napkút Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-12-06
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A művészet: játék, létjáték. Az író, költő szójátékos, szemlél, megvilágít, kifejez. Azonban tevékenysége csak akkor sikeres, ha jó stratéga, aki sosem téveszt, minden pillanata telitalálat. Ahhoz, hogy az általa kigondolt művészi megjelenítés sikerüljön, a legsűrűbb élettapasztalatot a legkönnyedebben kell megragadnia. A szójáték itt élet-halál kérdése, és aki bravúros játékos, képes is erre – Szabó Zoltán Attila ilyen csapatjátékos, akivel öröm egy csapatban játszani. Ajánlom a kötetet mindazoknak, akik a legméltóbb játék részesei szeretnének lenni: az önfelfedezésé.
Miske Emő
festő, illusztrátor, művésztanár

Szabó Zoltán Attila többféle képességgel megáldott ember. Élvezetes prózája és költészete mellett, még lapot is alapított, melyet azóta is lelkiismeretesen és színvonalasan szerkeszt.
Lukács Sándor
Kossuth-díjas színművész, költő

Életem egyik legfontosabb szerepe. Szabó Zoltán Attila drámája, belső monológjai, és az előadásban elhangzó Gershwin-muzsika egységes egészet alkotnak. Ahányszor csak eljátszhattam, mindig úgy éreztem, hogy a szerep által magam is megtisztulok.
Barabás Kiss Zoltán
színművész, forgatókönyvíró, “Mr. Gershwin”

Schwalm Zoltán költészete egyrészt a nagyon gazdag magyar költői hagyomány továbbgondolása, az abból való építkezés, másrészt valami egészen különleges kívülállás, távolságtartás. Egy erős egyéniség gyönyörű, megmunkált verseket ír.
Petőcz András
író

Vártam már ezt a kötetet. Schwalm Zoltán (Szabó Zoltán Attila) évek óta foglalkoztat. Foglalkoztatja a gondolataimat. Szigorú, megalkuvást nem ismerő sorai, mintha a régi nagyoktól származnának. Szikár, sallangmentes, őszinte költészet. Mégsem csak az, mégsem csak olyan. Témái ízig-vérig maiak, Schwalm (Sz.Z.A.) rendkívül korszerű: verselése, ritmusa, gondolatváltásai evidensen 21. századiak. Ritka találkozás. Várt kötet. Isten hozta!
Kálloy Molnár Péter
színművész, rendező, költő

Szabó Zoltán Attila a NyugatPlusz című lap kiadásával, tematikus színházi rendezéseivel, CD-re álmodott versválogatásaival és saját míves verseivel máris maradandót alkotott, és most végre önálló kötettel jelentkezik. A könyv Gershwin szerelmei című színdarabját és kb. negyven versét tartalmazza. Érdekes párosítás!
Agócs Sándor
Balassi-emlékkarddal kitüntetett költő, író, kritikus

További információk

Szerző

Szabó Zoltán Attila

Kiadó

Napkút Kiadó Kft.

Oldalszám

72

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-12-06

ISBN

9789632637532

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Gershwin szerelmei – Szép napot!”értékelése elsőként