-21%
-21%Arany János kisebb költeményei

Arany János kisebb költeményei

Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 369 Ft

Készleten

Cikkszám: 143340
Kategória: Szerző: Kiadó: Helikon Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-12-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Arany Jánosnak 1856-ban jelent meg az első, reprezentatív gyűjteményes kötete, amely magában foglalta addig született lírai verseinek és számos epikus versének válogatott anyagát. A kétkötetes munka nemcsak a korszak legfontosabb szépirodalmi újdonsága volt, hanem Arany pályáján is mérföldkőnek számít: itt alakította ki műveinek azt a rendjét, amelyet a későbbi köteteiben csupán bővített, de alapvetően nem módosított.
Kiadásunk ezt az 1856-os kötetkompozíciót teszi újra hozzáférhetővé. Ez azért fontos, mert megismerhetjük Arany akkori önképét saját költészetéről, és így jobban érzékelhetővé válik ciklusszerkesztésének számos jellegzetessége is, a kihagyásoktól és kiemelésektől kezdve egészen a kötet belső dinamikájának a kialakításáig. Most, hogy születésének 200. évfordulóján lehetőség nyílik ennek a kiemelt jelentőségű kötetnek az újrakiadására, ráirányulhat a figyelem arra is, hogy milyen tudatos szerkesztői szándékok szerint építette életművét.
A kötet nemcsak az eredeti verssorrendet és szövegállapotot reprodukálja, hanem Szilágyi Márton kísérőtanulmánya a Kisebb költemények megszületésének történetét is feldolgozza.

További információk

Szerző

Arany János

Kiadó

Helikon Kiadó

Oldalszám

356

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-12-08

ISBN

9789632279978

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Arany János kisebb költeményei”értékelése elsőként