-21%
-21%Túléltem az Everestet

Túléltem az Everestet

Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 765 Ft

Készleten

Cikkszám: 138516
Kategóriák: , Szerzők: , Kiadó: Athenaeum Kiadói Kft.
A kiadás időpontja: 2017-01-19
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

1996 májusában egy elszánt amatőr elindul, hogy megmássza a csúcsok csúcsát, a Mount Everestet. Sokan döntenek így azon a tavaszon, professzionális és műkedvelő hegymászók egyaránt – de ebből az expedícióból alig páran térnek vissza. Nyolcan életükkel fizetnek a legnagyobb álomért.
El kell telnie csaknem két évtizednek, hogy Beck Weathers, ez a merész és makacs ember megírja saját visszaemlékezéseit a tragikus kalandról. Bár korábban profi hegymászók tollából már több híres könyv született az expedícióról, Weathers beszámolója annyiban más, hogy nem szakmailag igyekszik feltárni az okokat, nem elemez, nem vizsgálódik. Ő személyes benyomásain és egész élettörténetén keresztül, egyszerű szavakkal beszél a fanatizmus határát súroló szenvedélyéről, bevonva az emlékezésbe családtagjait és közeli ismerőseit is. A jeges mozaikokra széttöredező történetben döbbenten olvashatjuk, hogyan hagyták magára a hóban társai, mert halottnak hitték. (Minthogy az is volt.) A klinikai halálból ugyan visszatért, de lefagyott, elhalt végtagjait, eltorzult arcát adta az Everestért, szinte rituális áldozatként…
Néhol hátborzongató, de egyúttal nagyon is emberi hangú olvasmány a Túléltem az Everestet. Végső erőpróbákról, akaratról, kitartásról, hitről és szenvedésről szól – a test és a lélek határmezsgyéjéről.

További információk

Szerző

Beck Weathers, Stephen G. Michaud

Kiadó

Athenaeum Kiadói Kft.

Oldalszám

336

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-01-19

ISBN

9789632936390

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Túléltem az Everestet”értékelése elsőként