-21%
-21%Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta

Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta

Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 159 Ft

Készleten

Cikkszám: 143040
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Helikon Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-11-27
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Ez a kötet a magyar irodalom legismertebb verseit és azok átiratait tartalmazza. A kortárs irodalom kétszemélyes száguldó kommandója, a Lackfi János-Vörös István duó az Apám kakasa gyerekversátiratainak sikere után rávetette magát gimnáziumi kedvenceinkre meg nemkedvenceinkre, és az Ómagyar Mária-siralomtól az Erőltetett menetig maivá formálták a magyar irodalom legnagyobb verseit. Hány diák ismétli sziszegve, hogy tiszta szívvel betör, ha kell, embert is öl? Hányan ábrándoznak arról, hogy Párizsban járt az ősz? Hányan sóhajtják, hogy ez a sok szépség, mondd, mire való? Hányan viccelődünk vele, hogy isa, por és homou vogymuk, ez a három?
A vadonatúj versvariációk kicsit másról szólnak. Arról, hogy Isten áldd meg a magyart belső széthúzással. Vagy hogy na, srácok, még mi van széles e suliban szebb dolog az tornánál? Vagy hogy a tanárok idegére rámegyünk, rámegyünk, mert nincsen többé már agyunk. Vagy hogy megöl a dinófejű nagyúr. Vagy hogy Csaba bácsi nagy titokban a portfólióját mossa. Vagy hogy süvölt a tornéjdó a sztormi szkáj alatt. Vagy hogy lökött bulizásnak áldott szép ideje!
Röpdösnek a poénok, de nem csak ez a lényeg. Hanem hogy gúnyosan, merengve, örvendezve, mérgelődve, viccesen ámulhatunk rá közös dolgainkra, csapatépítő tréningre és budai büdösvízre, eltévedt zombira és hajnali gyilkosságra, sulibulira és világvégére. Életre, halálra.

További információk

Szerző

Lackfi János, Vörös István

Kiadó

Helikon Kiadó

Oldalszám

210

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-11-27

ISBN

9789632279732

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta”értékelése elsőként