-26%
-26%Szex, Shakespeare

Szex, Shakespeare

3 490 Ft 2 583 Ft

Készleten

Cikkszám: 141120
Kategória: Szerző: Kiadó: Kossuth Kiadó ZRt.
A kiadás időpontja: 2017-08-28
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Provokatív, megindító, zavarba ejtő és néhol kimondottan vicces memoár Shakespeare-ről és a fenekelés iránti megszállott szenvedélyről.
A kamasz Jillian Keenan nehéz gyermekkora semmiféle kapaszkodót nem kínált számára a szeretet természetének megértéséhez – egészen addig, amíg A vihar egyik előadásán nem találkozott Shakespeare világával és nyelvezetével. Könyvében elmeséli, hogyan segítettek neki ezek a híres színdarabok megérteni és elfogadni saját szokatlan szexuális identitását, és rátalálni a szeretetre, amelyet keresett.
A szerzővel együtt fedezzük fel a szerelem és a szexualitás Shakespeare-drámákban tükröződő számos aspektusát, és néhány igen szokatlan értelmezéssel is gazdagabbak lehetünk: ilyen a Szentivánéji álom Helenája mazochista természetének feltárása vagy a Lear király öreg királyának szexuális ragadozóként való leírása.
Keenan felfogása szerint az irodalom tükör: miközben a szövegeket olvassuk, tulajdonképpen önmagunkban olvasunk. Párbeszéd zajlik belső lényegünk és a fiktív szereplők között, s e beszélgetés tanulsága minket gazdagít. A szerző meghatóan őszinte önvizsgálata az olvasót is átgondolásra készteti.

További információk

Szerző

Jillian Keenan

Kiadó

Kossuth Kiadó ZRt.

Oldalszám

384

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-08-28

ISBN

9789630989718

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Szex, Shakespeare”értékelése elsőként