-21%
-21%Mese, film és álom I.-II.

Mese, film és álom I.-II.

4 900 Ft 3 871 Ft

Készleten

Cikkszám: 118304
Kategória: Szerző: Kiadó: Csokonai Kiadó
A kiadás időpontja: 2013-05-24
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az álom és a mese, két egymást átfedő világ, bennünk és rajtunk keresztül részei a valóságnak. Jelképekben nyilvánul meg, az egyén közösségét is érintő félelmeiről szól, az ő belső világán átszűrt külső történésekről és a látható világegyetemről.
Az egyes ember számára a világ egyre felfoghatatlanabb, egyre szétesőbb, kaotikusabb. Nincs világképünk, ami összefogná gondolkodásunkat. A szakosodás miatt tévelygünk a részletekben, a gyorsuló fejlődéssel nő a távolság a megismert részek között, többé nem látjuk köztük az összefüggést. Mi magunk is elveszünk. „Minden egész eltörött” – mondhatjuk Ady nyomán.
E könyv nem egyszerű álmoskönyv vagy álomszótár, tárgya nem az álomfejtés, hanem a mese, a film és az álom kapcsolatának feltárásán keresztül a teljesség keresése. Az olvasó számára pedig a mese, film és álom közös jelképrendszerén keresztül felsejlő teljesség ígérete.
Jankovics Marcell munkássága egyfajta szintézisének tekinthető ez a kettős kötet, amely az álmok, jelképek, az egyetemes és magyar kulturális hagyomány, valamint a rájuk épülő mese- és hitvilág teljességre törekvő rendszerezésének, különleges feldolgozásának és értelmezésének páratlan eredményeit summázza és tárja szűkebb és tágabb pátriánk közössége elé.

További információk

Szerző

Jankovics Marcell

Kiadó

Csokonai Kiadó

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2013-05-24

ISBN

9789632602295

Várható szállítás

5-8 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Mese, film és álom I.-II.”értékelése elsőként