-26%
-26%Jövőben a múltunk

Jövőben a múltunk

Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 583 Ft

Készleten

Cikkszám: 138472
Kategória: Szerző: Kiadó: Napkút Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-01-12
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Szakolczay Lajos új kötete, a korábbi sokszínűséghez hasonlóan, az irodalmi tanulmányok, esszék és kritikák mellett színházi tárgyú írásokat is tartalmaz.
A könyvet bevezető Toll című ciklusban a jövőt éltető értékes hagyomány – Szárszó élő öröksége, a magyar irodalom többszörösen megalapozott jövőképe, a mai magyar színház szerepe, az önállóságra törekvő határon túli magyar irodalom megannyi próbája – idéztetik meg. Nemegyszer vitahangsúllyal, ám a különböző nézetek méltóságára mindig ügyelve.
A Kronosz képzelmei a magyar irodalom és művelődés távolabbi és közelebbi múltjában kalandoz, a Gong színházkritikákat fog egybe.
A kötet fókuszában az Olvasó-próba című fejezet áll: a Kortársban 1995–1996-ban megjelent csaknem hatvan kritika akarva-akaratlanul az egyetemes magyar irodalom sok ágának összetartozását idézi, hiszen a magyarországi alkotók könyvei mellett terítékre kerülnek az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és a nyugati magyar irodalom jeleseinek művei is.
A Búcsú és siratás című ciklusban a szerző szívéhez közel álló halottak – többüket (némelykor a Magyar Írószövetség nevében) ő búcsúztatta – az életművükhöz méltó nekrológot kaptak.

További információk

Szerző

Szakolczay Lajos

Kiadó

Napkút Kiadó Kft.

Oldalszám

486

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-01-12

ISBN

9789632636634

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Jövőben a múltunk”értékelése elsőként