-26%
-26%Golyónyomok – Talpasok 1.

Golyónyomok – Talpasok 1.

Bolti ár: 1 260 Ft
Internetes ár: 932 Ft

Juhász György irodalomtörténésszel Domonkos László beszélget

Készleten

Cikkszám: 107561
Kategóriák: , Szerzők: , Kiadó: Unicus Kiadó
A kiadás időpontja: 2011-05-30
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Észre kellett venni, hogy ez egy kettős történelmű ország. Ezeken a békés esti beszélgetéseken, borozgatásokon senki nem úgy beszélt, mint a tankönyvekben olvashattu, az egyetemi előadásokon hallhattuk, vagy ahogyan a Borbában vagy a Politikában írták.
Ezen a társadalmon a hajszálrepedések már akkor is látszottak. Ahogyan az ember járta a vidáket és huzamosabb időt töltött ott el, egyre több mindent elmondtak neki, amiről egyébként hallhattak volna.
A magyar külögy a mai napig nem tudta ezt a térséget feldolgozni. Sem folyamataiban, sem tartalmában, sem személyi vonatkozásokban, sehogy.
A nyolcvanas évek közepétől a mai napig lehet látni, hogy az úgynevezett szövetségi államokkal egyszerűen nem tudnak mit kezdeni.
Amikor Jugoszlávia szétesett és nagykövetségeket kellett nyitnunk, általában mindenhová levitézlett volt MSZMP-s külügyeseket küldtek, azon már csak sírva röhögni lehet, hogy Zágrábot és Ljubljanát olyan diplomatákkal rakták tele, akik korábban Belgrádban szolgáltak. Nem vették észre, hogy közben mi történt?

További információk

Szerző

Domonkos László, Juhász György

Kiadó

Unicus Kiadó

Oldalszám

95

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2011-05-30

ISBN

9786155084010

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Golyónyomok – Talpasok 1.”értékelése elsőként