Kosár “Mennyország és pokol határain” hozzá lett adva a kosaradhoz.
-26%
-26%A ködlovagok tegnapjai

A ködlovagok tegnapjai

Bolti ár: 1 800 Ft
Internetes ár: 1 332 Ft

Készleten

Cikkszám: 139132
Kategória: Kiadó: Design Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-03-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Kelemen Zoltán tanulmánykötete a századforduló magyar irodalmának az Osztrák-Magyar Monarchia kulturális-civilizációs együttesét megteremtő és azt értelmező szerzők művészetével foglalkozik. Cholnoky Viktor, Cholnoky László, Szini Gyula, Krúdy Gyula, Lovik Károly és Török Gyula életműve a vizsgálat tárgya, különös tekintettel azokra a műveikre, melyek kapcsolatba hozhatóak a dualizmus korával, illetve valamilyen módon reagálnak arra. A vizsgált szerzők művészetére – eltérő mértékben – hatással volt Jókai Mór életműve, így az elemzések az írók személyes Jókai befogadástörténetét is áttekintik, különös figyelmet fordítva arra, hogy a szerzők szépirodalmi tevékenységük mellett jelentős újságírói tevékenységet fejtettek ki, s életművük e két területe között szoros megfelelések figyelhetőek meg.
“A ködlovagok tegnapjai” olyan, a korban közismert társadalmi jelenségek földolgozását vizsgálja, melyek különböző mértékben, de foglalkoztatták az említett szerzőket. Ezek a kártyajátékok és a kártya ikonologikus szimbolikája, a korban megszülető, közép-európai eredetű tudomány, a pszichoanalízis, valamint az Osztrák-Magyar Monarchia jellegzetes művészi önkifejező eszköze, az operett, mely látszat és valóság átjárhatóságának központi szimbólumaként értelmezhető.
A kötet a századforduló magyar irodalmát kutatók-tanulmányozók, és az érdeklődő olvasók figyelmére egyaránt számot tart.
A(z) Ködlovagok tegnapja (Könyv) szerzője Kelemen Zoltán.

További információk

Kiadó

Design Kiadó Kft.

Oldalszám

154

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-21

ISBN

9789630839488

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A ködlovagok tegnapjai”értékelése elsőként