-21%
-21%Túlélőnek születtünk

Túlélőnek születtünk

Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 765 Ft

Auschwitz gyermekei

Készleten

Cikkszám: 143226
Kategória: Szerző: Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-12-11
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Annak hetvenedik évfordulóján, hogy amerikai katonák felszabadították Mauthausent, a neves írónő, Wendy Holden f felidézi három gyermek megrázó és rendkívüli történetét, akiket összeköt édesanyáik hihetetlen – ám sikeres – harca a túlélésért.
A II. világháború idején Rachelt Auschwitzba küldik, de nem tudja, hogy a férjét lelőtték. Priska és párja együtt utaznak oda, de azonnal szétválasztják őket. A szintén Auschwitzba került Anka hiába reméli, hogy újra látja a férjét. Miután családjuk többi tagja gázkamrában lelte halálát, a három fiatalasszony eltökéli, hogy ragaszkodnak ahhoz, ami megmaradt nekik: életükhöz és születendő gyermekükhöz. Miután eltitkolták állapotukat a hírhedt náci orvos, Josef Mengele elől, dolgoztatják és majdnem halálra éheztetik őket. Mindennapos rettegésben élnek, hogy állapotukat felfedezi az SS.
1945 áprilisában, miközben közelednek a szövetségesek, Priska megszüli a gyermekét. Ezután a kisbabájával, valamint Rachellel, Ankával és a többi fogollyal együtt a mauthauseni koncentrációs táborba küldik egy pokoli tizenhét napos vonatozással. Rachel a vonaton szül, Anka pedig a tábor kapuinál. Mindannyian azt hiszik, hogy meg fognak halni, de aztán csoda történik…

További információk

Szerző

Wendy Holden

Kiadó

Maxim Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

400

Kiadás dátuma

2017-12-11

ISBN

9789632617640

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Túlélőnek születtünk”értékelése elsőként