-21%
-21%Tövispuszta

Tövispuszta

3 999 Ft 3 159 Ft

Készleten

Cikkszám: 141538
Kategória: Szerző: Kiadó: Libri Könyvkiadó (Nyitott Könyvműhely)
A kiadás időpontja: 2017-09-25
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A tízévente újrahazudott hivatalos történelem helyett a valóságként és igazságként megélt családi anekdotákból próbáljuk kirakosgatni a múltat, ezt a szerelemtől, gyűlölettől, barátságtól, árulástól és pátosztól csöpögő szappanoperát, ahol mindenki úgy véli, ő maga játssza a főszerepet, a többiek csupán epizodisták.

Kepes András a Tövispusztában, hol fanyar humorral, hol felkavaró drámai erővel négy eltérő származású és értékrendű család sorsát kíséri végig. Az arisztokrata, a szegényparaszti, a falusi zsidó és a polgári família története három generáción keresztül ível át a 20. századon. A szerző a „Nagy háborútól” a Horthy korszakon, az újabb világháborún, az 50-es éveken és a Kádár- korszakon át egészen a rendszerváltozást követő évekig mutatja be hősei hányattatott életét. Eközben pedig olyan tükröt tart elénk, amelyben alighanem saját családunk története is felrémlik, és az is, miért nem értjük egymást a mai napig.

„Lám, mi lett a 19. század diadalmas találmányából: évekig hullautánpótlást szállítottak vele a frontra és a haláltáborokba, most meg otthonuktól megfosztott embereket csereberélnek rajta a győztes hatalmak által önkényesen meghúzott határokon át, mintha nem is élőlények, hanem árucikkek volnának: hozzák a magyarokat a Felvidékről, viszik a tótokat Csehszlovákiába, a svábokat Németországba. Jönnek-mennek a marhavagonok a sírva integető emberekkel, akiket elszakítottak szülőföldjüktől, őseik sírjától, szomszédjaiktól, barátaiktól, és a vagonok külső falán öles betűk hirdetik: Búcsúzunk tőled, édes hazám!”

További információk

Szerző

Kepes András

Kiadó

Libri Könyvkiadó (Nyitott Könyvműhely)

Oldalszám

391

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-09-25

ISBN

9789634331667

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Tövispuszta”értékelése elsőként