-26%
-26%Tolvaj kód

Tolvaj kód

Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 693 Ft

Készleten

Cikkszám: 128802
Kategóriák: , Szerző: Kiadó: Szak Kiadó
A kiadás időpontja: 2015-04-01
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Mark Russinovich harmadik regényében a nemzetek közötti küzdelemben harcoló, mondhatni politikai kiberterroristák (A nulladik nap, 2012), illetve globális kiberháború (A trójai faló, 2012) világából átlép a köztörvényes bűnözők terepére.
Jeff Aikent ezúttal a New York-i tőzsde kéri fel szakértőnek, mert bizonyos jelek alapján arra következtetnek, hogy a rendszer a közhidelem ellenére támadható. Jeff nemcsak bebizonyítja, hogy lyukas a rendszer, hanem azt is felfedezi, hogy ezt néhány belső alkalmazott is kihasználja. Ezt követően fizikai és internetes támadások érik. Hogy tisztázza magát, Jeffnek meg kell keresnie a lopások elkövetőit. Ez nemcsak azért fontos, hogy igazolja ártatlanságát, hanem azért is, hogy megakadályozza több milliárd dollár virtuális elrablását – ami akár a világméretű pénzügyi rendszer összeomlását is okozhatja.
Jeff ezúttal sem csak a számítógép előtt ülve harcol: társa, egy volt CIA-ügynök kemény fegyveres harcba keveredik az egyik São Paulo-i bandával, amelyet cheféje számítógépes rablóbandává fejleszt. A jól megszervezett támadás, amely a „sok kicsi sokra megy” elve alapján hatalmas hasznot hozott volna az elkövetőknek részben a mohóság, részben alkalmatlan ember bevonása, de nagyobb részt Jeff és az őt távolról segítő Daryl – akit a korábbi regényekből ismerünk – informatikai zsenialitása révén hiúsul meg.
A virtuális és valóságos csatározások leírása mellett új szempont is megjelenik – az eddigiekben hősei és ellenfelei egyaránt morális indítékok szerint viselkedtek, még ha ezek a morálok más és más alapon álltak. Most a gazemberek tudatos bűnözők, de az ellenük folyó harcnak is vannak erkölcsi árnyékai. Mark bevezeti az olvasót a tőzsde, főleg az elektronikus részvénykereskedelem rejtelmeibe, egy olyan világba, amelyről mostanában sok hír jelenik meg, de a hétköznapi olvasó számára ismeretlen terület.

További információk

Szerző

Mark Russinovich

Kiadó

Szak Kiadó

Oldalszám

465

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2015-04-01

ISBN

9789639863385

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Tolvaj kód”értékelése elsőként