-21%
-21%Tibet lánya

Tibet lánya

3 490 Ft 2 757 Ft

Készleten

Cikkszám: 96859
Kategória: Szerző: Kiadó: Trivium Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2009-11-17
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Egykoron hatalmas, megközelíthetetlen birodalom, ma függetlenségétől megfosztott tartománya egy másik országnak. A szétszórt, megnyomorított nép történelme egyéni sorsokban él tovább.
A könyvben egy tibeti menekült orvosnő meséli el családja és népe hétköznapi életét, tragédiáját.
Tara, a Svájcban élő tibeti emigráns nem tud ellenállni a múlt kísértésének, visszatér egykori hazájába, Tibetbe, hogy felkutassa menekülés közben elvesztett ikertestvérét és annak leányát. Döntése meghozatalakor még nem sejti, hogy élete, szabadságról alkotott véleménye gyökeresen megváltozik, és a nagy szerelem is itt vár rá. Veszélyes vállalkozása egy izgalmas, az európai ember számára elképzelhetetlenül nehéz és küzdelmes világba vezet el bennünket.
Az írónő túllép a nyugati kultúra Tibettel kapcsolatos szemléletén. Egy szerelmi háromszög tükrében mutatja be a „felhők országa” népének nélkülözését, harcát, a szabadság kivívásába vetett hitét. Próbálja megfejteni annak az erőnek a titkát, amely átsegíti az elnyomott nemzetek fiait a hétköznapok megaláztatásain.
De vajon van-e jövője Tibetnek a nagyhatalmi pozícióra törő Kínával szemben? Van-e esélye a szent embereknek saját népük fiataljainak megnyerésére egy szent ügy érdekében?
Ezúttal is bebizonyosodik: nincs új a nap alatt – miközben a történelem átrobog felettünk, mindenki a saját magyarázata szerint gondolkodik a máról és holnapról, próbálja túlélni és megélni azt.
Nekünk, akik különösen nehezen szembesülünk a történelem nagy darálójának kis népekkel szembeni kíméletlenségével, sok tanulsággal szolgálhat Federica de Cesco lebilincselő történelmi regénye, melyet sűrűn átsző Tibet misztikus világa, hagyománya és kultúrája.

További információk

Szerző

Federica De Cesco

Kiadó

Trivium Kiadó Kft.

Oldalszám

350

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2009-11-17

ISBN

9789639711518

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Tibet lánya”értékelése elsőként