-26%
-26%Thornfield Hall lángokban

Thornfield Hall lángokban

Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 212 Ft

Ami a a Jane Eyre-ből kimaradt

Készleten

Cikkszám: 132031
Kategória: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2015-11-11
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az érem másik oldala: a házvezetőnő, Mrs. Fairfax elmeséli, mi történt valójában Thornfield Hallban..

Charlotte Brontë Jane Eyre című regényének lelkes olvasói minden bizonnyal jól emlékeznek a porig égett épületre, a halálba ugró tébolyult nőre, és az őt megmenteni igyekvő, közben súlyosan megsebesülő Mr. Rochesterre de fel tudják-e vajon idézni az idős házvezetőnő alakját?

Az angol írónő, Jane Stubbs Mrs. Fairfaxet teszi meg narrátornak az ő szemszögéből élhetjük át újra a sötét titkokkal teli regényt. Biztos, hogy minden úgy történt, ahogy a fiatal és a világ dolgaiban járatlan Jane leírta? Nem lehet, hogy az orránál fogva vezették és nem csak azt titkolták el előle, hogy a ház urának már van felesége?

Továbbá: biztosan annyira elvadult és bomlott elméjű az emeletre zárt első feleség, Bertha, mint a Brontë-szöveg alapján hisszük? És ha igen, vajon mi juttatta őt ebbe az állapotba? Mr. Rochester valóban ártatlan áldozat vagy csak a naiv és fülig szerelmes nevelőnő hiszi annak? És tényleg úgy gyulladt ki az épület, ahogyan a lódító kocsmáros a meggazdagodva visszatérő Jane-nek elmesélte?

E könyvből választ kaphatunk mindezen kérdésekre, egyben kiderül, hogy a házvezetőnő mégsem olyan együgyű és jelentéktelen, ahogyan a Jane Eyre alapján tűnt, és az emeletre zárt asszony rejtélyes gondozójával, Grace Poole-lal szövetkezve sokkal nagyobb szerepet játszott a kibontakozó eseményekben, mint ahogyan azt elsőre gondoltuk.

További információk

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

304

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2015-11-11

ISBN

9789632672915

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Thornfield Hall lángokban”értékelése elsőként