-26%
-26%Saját szoba

Saját szoba

2 990 Ft 2 212 Ft

Készleten

Cikkszám: 139660
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-04-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A huszadik század száz legfontosabb könyve között van számos lista szerint ez a karcsú esszé. Anélkül, hogy egyszer is használná a feminizmus kifejezést, Virginia Woolf alapművet írt a nők helyzetéről, lehetőségeiről, arról a ma már – úgy-ahogy, és legalábbis a világ jelentős részén – elfogadott, de akkor még sokak szemében eretnek gondolatról, hogy a nők is érnek ugyanannyit, mint a férfiak. Az intellektuális szabadság anyagi tényezőkön múlik. És a nők mindig szegények voltak? – írja. Vagy: Az irodalom nagy nőalakjait kizárólag a másik nemmel való kapcsolatukban ábrázolták. De milyen kicsiny része ez egy nő életének!?
Egyesek feminista eltévelyedésnek tartották ezt az esszét, ma sokan a feminizmus alapműveként tisztelik és tanulmányozzák.
Az biztos, hogy Virginia Woolf könnyed, csevegő hangon elemzi, mi mindenre van szükség a nők egyenjogúságához. És hogy miért fontos a saját szoba és a saját kereset.
Ma, a huszonegyedik század elején megállapíthatjuk: hosszú utat tettünk meg azóta, nők is, férfiak is. Ma már nem ritkaság, ha egy nőnek van saját keresete, szobája, élete – és karrierje, sőt kiemelkedő intellektuális teljesítménye. Ennek ellenére Woolf könyve nemcsak irodalomtörténeti csemege, hanem a mai napig friss és elgondolkoztató írás – nemcsak nők, hanem férfiak számára is.

További információk

Szerző

Virginia Woolf

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

208

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-04-21

ISBN

9789634056843

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Saját szoba”értékelése elsőként