-21%
-21%Özséb

Özséb

Bolti ár: 1 650 Ft
Internetes ár: 1 303 Ft

Készleten

Cikkszám: 139306
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Szent István Társulat
A kiadás időpontja: 2017-03-29
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Boldog Özséb remete, az egyetlen magyar eredetű rend, a pálosok alapítója, a vagyonáról és méltóságáról lemondó középkori kanonok alakjában jelent meg előttünk eddigi olvasmányainkban.
Ez a regény a történelmi és vallási kategóriák mögé vet egy fénycsóvát: ki lehetett Özséb, az ember, a maga elszántságával, félelmeivel, tudásával, érzéseivel, emberi kapcsolataival, és – főként bölcsességéből eredő – jövőbe látásával. Milyen eszményt jelenít meg a maga elevenségében előttünk álló szent a mai olvasónak, amely belső remeteségét, Istenre és önmagára találását gazdagíthatja? Szentmihályi Szabó Péter szívügyének tekintette történelmi regénysorozatának utolsó állomását, a Boldog Özsébről szóló könyvét. A középkor kemény megpróbáltatásait, legfőképp a tatárjárást és az ország csaknem teljes újra alapítását egy olyan egyéniségen keresztül szerette volna bemutatni, aki Istenre hagyatkozással s később élethivatásával felel a súlyos idők kihívásaira.
Halála azonban befejezetlenül hagyta e regényt. A hiányzó fejezetek megírására az író stílusát jól ismerő barátja, Pajor András vállalkozott.
A posztumusz kötet egy olyan életművet zár le, amely évtizedeken át segített ébren tartani a magyar történelem iránti érdeklődést, az évszázadok mélyebb értelmébe való betekintést.

További információk

Szerző

Pajor András, Szentmihályi Szabó Péter

Kiadó

Szent István Társulat

Oldalszám

200

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-29

ISBN

9789632776484

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Özséb”értékelése elsőként