-26%
-26%Ne fesd az ördögöt

Ne fesd az ördögöt

Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 590 Ft

Készleten

Cikkszám: 68198
Kategóriák: , Szerző: Kiadó: Gladius Kiadó
A kiadás időpontja: 2006-06-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Alighanem a legjobb mai magyar irodalmi alkotások közül valók azok az írások, amelyekkel e könyvben találkozik az olvasó. A kötet tizennégy elbeszélést és két kisregényt tartalmaz. Mindegyik egy-egy kortüneti eseményt dolgoz fel, a maga tipikus, mégis annyira egyedi szereplőivel. Olyan emberekkel, akik, ebben a türelmetlenségbe hajszolódó világban, a nyugalmat keresik, békétlenség helyett békét, elnyomás helyett szabadságot.
A XX. század lidérces örökségét cipeljük, válságok, háborúk, ellenforradalmak, lágerek és idegen hatalmak uralmának ma is élő emlékét. Ez szövi át a kötet történeteit.
Olyan egyszerű témák, mint a város nyomasztó légköréből falura menekülő házaspár esete. Vagy egy talált kutyához körömszakadtáig ragaszkodó magányos férfi. És az ugyancsak egyedül élő idős nő kiszolgáltatottsága hamis barátoknak és álrokonoknak. Vagy az újgazdag gyáros, aki irtózásig undorodik a feleségétől, teher a család, a gyerekek, és legalább egy-egy napra szeretné elfelejteni őket, egy rafinált kis hostess karjaiban. Aztán, mi történik ma falun? Miféle erkölcsi normák irányítják az ott élőket? Egy másik írás az orvosok világába visz, ahol a karrierharcban valamelyikük besúgóvá válik. Csak néhány a témák közül.

További információk

Szerző

Pálfalvi Nándor

Kiadó

Gladius Kiadó

Oldalszám

411

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2006-06-08

ISBN

9789632293868

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Ne fesd az ördögöt”értékelése elsőként