-26%
-26%Moncada

Moncada

Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 583 Ft

Fidel Castro első csatája

Készleten

Cikkszám: 139749
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-04-26
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

1953. július 26-a a kubai forradalom “keserű keresztelőjének” napja. Egy csapat fiatal meg akarja dönteni a Batista-rendszert – és kis híján sikerül is nekik. Elképesztő konspirációval látnak hozzá. Tapasztalatlanságuknál csak naiv hitük és elszántságuk nagyobb.
– A Moncada kaszárnyát fogjuk megtámadni – jelenti be Havannában maroknyi követőjének Fidel Castro. A Moncada kaszárnya az onnan nyolcszáz kilométerre fekvő Santiagóban van. Azért arra esik Fidel Castro választása, mert Santiago sokkal határozottabban diktatúraellenes város, mint Havanna. A kaszárnyát ezer katona őrzi – de ha álmukban ütnek rajtuk, az általuk is viselt uniformisban…

Ez a dokumentumregény egy évtizeddel az események után készült. Robert Merle felkutatta a dráma életben maradt szereplőit, és a velük készített interjúkból olyan mozaikot rakott ki, hogy az még történésznek is becsületére válna. Rekonstruálta azt a felemelő pillanatot, amikor két lány, négy fiú, aztán a többiek, az a száz-százötven fanatikus vonattal, busszal, autóval elment Santiagóba, hogy végrehajtsa a feladatát. Merle az események felidézésének lázában sem felejti el, hogy nagy emberek nélkül nincs történelem, de a közkatonák az igazi hősök, akik a forradalmi tettek után – ha megérik – sietnek haza, és ott folytatják a hétköznapi életüket, a munkájukat, ahol abbahagyták.

Ma már az is történelem, hogy 1959-es hatalomra kerülése után Fidel Castro – ígéreteivel ellentétben – nem rendezett demokratikus választásokat. A diktatúra hagyománya nehezen veszik ki.

További információk

Szerző

Robert Merle

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

480

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-04-26

ISBN

9789634056706

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Moncada”értékelése elsőként