-26%
-26%Laurosz

Laurosz

Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 953 Ft

Készleten

Cikkszám: 131755
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2015-11-02
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A XV. századba varázsol bennünket Vodolazkin könyve: az embereket hol pestis, hol éhínség pusztítja, a keresztények a világvégére készülnek, de Kolumbusz közben felfedezi Amerikát És valahol Oroszországban él egy különleges képességekkel megáldott orvos, Arszenyij, aki sorba járja a pestises falvakat, meggyógyítja, akit lehet, s elkíséri a halálba a gyógyíthatatlanokat. Messze földre eljut a híre, de ő maga sehogy sem lel nyugalmat: tudja, hogy élete nagy bűnét nem lehet jóvátenni. Egyre cipeli keresztjét, szent eszelős lesz belőle, aztán zarándok, aztán szerzetes, újból az emberek gyógyításának szenteli minden erejét s végül remeteként éli le utolsó éveit.

A Laurosz egy középkori orosz szent élettörténete, de sokkal több is annál: időtlen könyv az örök szerelemről és az időről, amely talán nem is létezik. Olyan könyv, amely furcsa, már-már elveszett érzéseket ébreszt az emberben: irgalmat, könyörületet

JEVGENYIJ VODOLAZKIN 1964-ben született Kijevben. Középkorkutató, Dmitrij Lihacsov tanítványa. 2009-ben jelent meg első regénye Szolovjov i Larionov (Szolovjov és Larionov) címmel, amely komoly sikert aratott. A Laurosz a 2013-as esztendő irodalmi szenzációja lett, Vodolazkin a Nagy Könyv és a Jasznaja Poljana-díjat is elnyerte vele.
Évek, talán évtizedek óta nem született a Laurosz-hoz fogható nagyregény Oroszországban

További információk

Szerző

Jevgenyij Vodolazkin

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

424

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2015-11-02

ISBN

9789634052432

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Laurosz”értékelése elsőként