-26%
-26%Katwe királynője

Katwe királynője

Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 435 Ft

Készleten

Cikkszám: 147455
Kategória: Szerző: Kiadó: Enjoy!
A kiadás időpontja: 2018-11-05
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Megdöbbentő és igaz történet Phiona Mutesiről, az ugandai nyomornegyedből származó sakktehetségről.

2005-ben történt, hogy miközben a kilencéves Phiona Mutesi élelmet keresett, a bátyja nyomába eredt, és egy poros verandán kötött ki. Itt találkozott Robert Katendével.

A misszionárius Katendének, az egykori háborús menekültnek egy valószerűtlen álom lebegett a szeme előtt: a sakkon keresztül akarta megadni a katwei nyomornegyedben élő gyerekek számára a jobb élet lehetőségét. Ez a játék arrafelé annyira ismeretlen, hogy még szavuk sincs rá. Robert letette a földre a sakktábláját, és elkezdett tanítani. A gyerekek eleinte csak az ingyenétel miatt jártak hozzá, de idővel sokan megszerették a játékot, melyben – a saját életükhöz hasonlóan – nagy akadályokat legyőzve kell küzdeni a túlélésért. A gyerekek közül egy lány kivételes tehetségnek bizonyult: Phiona.

Phiona tizenegy éves korára már országos junior bajnokságot nyert, tizenöt évesen pedig országos bajnok lett. Mára női mesterjelölt vált belőle – országa történelmében ő az első nő, akinek sikerült ezt elérnie -, és a nagymesteri címről álmodozik, mely a sakk legmagasabb szintje. Ám ahhoz, hogy elérje ezt a célt, a világ egyik legingatagabb országában kell megküzdenie a mindennapi élettel.

További információk

Szerző

Tim Crothers

Kiadó

Enjoy!

Oldalszám

256

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2018-11-05

ISBN

9789634193920

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Katwe királynője”értékelése elsőként