-21%
-21%Ifjúkori barátnőm

Ifjúkori barátnőm

Bolti ár: 3 900 Ft
Internetes ár: 3 081 Ft

Tíz történet

Készleten

Cikkszám: 142152
Kategória: Szerző: Kiadó: Park Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2017-10-20
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az Ifjúkori barátnőm történetei hétköznapi, olykor nehéz élethelyzetben lévő nőkről, felnőtt lányok és anyák kapcsolatáról, betegségről, bánatról és veszteségről, ragaszkodásról, hűtlenségről, árulásról és különcségről szólnak. Elgondolkodtató történetek az idő múlásáról, az öregedésről, az idővel szembeni “vereséget gúnyosan beismerve”. Történetek nők közötti barátságról, irigységről, féltékenységről. Történetek arról, hogyan változtatja meg az ember életét egyetlen véletlen találkozás, és hogyan tud az ember együtt élni a benne lezajlott változással.
Az olvasó tíz tűpontos, visszafogott és bölcs történetet tart a kezében, melyekben Alice Munro-módra minden olyan egyszerűnek tűnik, mégis minden olyan meglepő és bonyolult, mint az élet maga.

Alice Munro 1931-ben született Winghamben, Kanadában. Tizennégy novelláskötete, két válogatott novelláskötete, valamint egy regénye jelent meg. Számos rangos díjat és kitüntetést kapott, köztük Kanada főkormányzójának Irodalmi Díját háromszor, a Giller-díjat kétszer, a novellákért járó Rea-jutalmat, a Lannan irodalmi díjat, Anglia W. H. Smith irodalmi díját, az Egyesült Államok Nemzeti Könyvkritikusi Körének díját, az Edward MacDowell irodalmi medált és a Nemzetközi Man Booker-díjat.
2013-ban a Svéd Akadémia neki, “a kortárs novella nagymesterének” ítélte az irodalmi Nobel-díjat.

További információk

Szerző

Alice Munro

Kiadó

Park Könyvkiadó

Oldalszám

388

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-10-20

ISBN

9789633554098

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Ifjúkori barátnőm”értékelése elsőként