-21%
-21%Hotel Sanghaj

Hotel Sanghaj

3 990 Ft 3 152 Ft

Készleten

Cikkszám: 82276
Kategória: Szerző: Kiadó: Trivium Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2008-06-02
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Hotel Sanghaj süppedő szőnyeges márványpalota, melynek ragyogó tetőkertjében még akkor is szól a dzsessz és szórakozik a nagyvilági közönség, amikor már két világ tragikus összecsapása tornyosul felettük.

Erről a luxusszállodáról szól a regény, zaklatott sorsok, furcsa figurák utolsó menedékéről, mely egyben ragyogó kivirágzása volt a Tenger Városának, Sanghajnak. A tenger városát mocsárra építették európai kalandorok és kései utódaik, akik életüket temetni kerültek ide… és akik szinte érezni vélik az egykori mocsár halálos, szennyes kigőzölgését.

Ismeretlen repülőgépről zuhant le az a bomba a japán-kínai háború első napján a csodapalotára, amelynek kilenc áldozata volt – a regény kilenc főszereplője, akiket lélegzetelállító kalandokon sodort egybe végzetük a világ minden tájáról. Az alkoholista angol arisztokrata, az ópiumtól ronccsá vált riksakuli, a származását gondosan titkoló orosz emigráns, a költészetért rajongó, de a háború miatt kémkedésre kényszerített japán hivatalnok, a felkapaszkodni vágyó amerikai ifjú, ázsiaiak és más nemzetiségűek. Életük forrása oly messze esett egymástól, sorsukat mégis tragikus módon összekuszálta a XX. század, a kínai polgárháború, a forradalom és Japán beavatkozása. Olyan világ bábfigurái ők, amely eszét vesztette a halál árnyékában.

További információk

Szerző

Vicki Baum

Kiadó

Trivium Kiadó Kft.

Oldalszám

688

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2008-06-02

ISBN

9789639711297

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Hotel Sanghaj”értékelése elsőként