-26%
-26%Hideg napok – Vérbosszú Bácskában

Hideg napok – Vérbosszú Bácskában

Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 220 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 126904
Kategória: Szerző: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2014-11-05
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

„Amikor a Hideg napokban regénybe ágyazva előadtam mindazt, amit krudélis hajlamú magyar tábornokok és törzstisztek a magyar nép nevében ezernyi ártatlan szerb és zsidó ember ellen Újvidék ama gyilkos három napján 1942-ben elkövettek, számoltam azzal a reménységgel, hogy válaszul s tán hálából, akad szerb író, aki emléket állít azoknak a magyar tízezreknek, akiket úgyszintén ártatlanul gyilkos gazemberek a jugoszláv nép nevében megkínoztak és halálba küldtek.
Ám mindhiába! Közel három évtizedes várakozás után nem térhettem ki a végül is reám maradt feladat elől, hogy megírjam az 1944-es bácskai vérbosszú könyvét is.
A Jugoszláviában élő magyar százezrek lelkében izzó sebként máig ott ég a negyvenezernyi elpusztított rokon: apa, fiú, testvér megbecstelenített, eltiltott emléke. De a megbillent, megsértett, félbeszakított erkölcsi világrendet ki kell egyenlíteni. Megbékélés nélkül nincs igazi béke a lelkekben. A vérbosszú által kiontott vér eltörlésére nagyon kedvező lehetőség a töredelmes bűnvallomás. Erre ad alkalmat nyíltan feltárt szörnyűségeivel ez a könyv minden délszláv továbbélő számára: Bocsássatok meg ti is! És soha többé!”

További információk

Szerző

Cseres Tibor

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

398

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2014-11-05

ISBN

9789632672458

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Hideg napok – Vérbosszú Bácskában”értékelése elsőként