-26%
-26%Emberi romok

Emberi romok

Bolti ár: 4 400 Ft
Internetes ár: 3 256 Ft

Készleten

Cikkszám: 150713
Kategória: Szerző: Kiadó: Ab Ovo Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2019-06-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az Emberi romok Juan Gabriel Vásquez lenyűgöző, izgalmas beszámolója: a politikai gyilkosságok, az összeesküvéselméletek és az ezekkel kapcsolatos rögeszmék magával ragadó története.
A regény megkérdőjelezi, hogy a hivatalosan elfogadott történelem valaha is több lehet-e a győztesek propagandájánál. Kolumbia történelmének két meghatározó politikai gyilkosságát vizsgálja, miközben tökéletes látleletet nyújt az összeesküvéselméletek működéséről és az azokban hívők lelki mechanizmusairól.
1914 októberében Bogotában két ácsmester halálos csapást mért Rafael Uribe Uribe tábornokra, aki a liberális párt vezetője, négy polgárháború veteránja volt. (Róla mintázta Gabriel García Márquez a Száz év magányban Aureliano Buendía alakját.)
1948. április 9-én egy munkanélküli kőműves, Juan Roa Sierra lelőtte Jorge Eliécer Gaitán liberális elnökjelöltet; a gyilkost a tömeg a helyszínen felkoncolta, mielőtt motívumait kiderítették, vagy társait – ha léteztek – felfedezték volna. Gaitán meggyilkolása Kolumbiában véres polgárháborút indított el a katolikus jobboldal és a liberális baloldal között, amely háromszázezer áldozatot követelt.
Vásquez a történelemben és az emberi lélekben végzett nyomozásában, mesterien szőtt történelmi thrillerében összefonja a két politikai gyilkosságot, és megvizsgálja a világszerte napjainkig ható erőket, a mögöttük lévő pusztító politikai machinációkat, a határtalan erőszakot, hazugságot, elhallgatást, csúsztatást, amelyekkel a politikusok, népvezérek, véleményirányítók (több-kevesebb sikerrel) akarják palástolni, vagy akár mindörökké homályban tartani az igazságot.

Elsöprő és mágikus regény! – The Washington Post
Rafináltan építkező történelmi thriller. – The Guardian
Az elmúlt évek igazán kiemelkedő regénye. – Mario Vargas Llosa
Vásquez a 21. században újra életre keltette a latin-amerikai irodalmat. – Jonathan Franzen
Rendkívül kifinomult, pergő ritmusú politikai thriller, nagyszerű olvasmány! – Alan Furst

Szerző: Juan Gabriel Vásquez

További információk

Szerző

Juan Gabriel Vásquez

Kiadó

Ab Ovo Kiadó Kft.

Oldalszám

432

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2019-06-18

ISBN

9786155640339

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Emberi romok”értékelése elsőként