-26%
-26%Elárult testamentumok

Elárult testamentumok

Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 435 Ft

Készleten

Cikkszám: 143161
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-12-01
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Kundera műve stílusbravúr. Irodalmi esszé – regényformában. Az egyes tanulmányokat, a virtuális regény kilenc fejezetét a bennük újra és újra felbukkanó, egymás útját keresztező hősök kötik össze. Sztravinszkij és Kafka, különös barátaik társaságában, Ansermet és Brod, Hemingway és életrajzírója, Janáček és cseh honfitársai, Rabelais és szellemi örökösei. A letűnt századok és a modern kor nagy regényírói és muzsikusai.
A kötet legfőbb, valódi hőse azonban maga a regény művészete: a gargantuai szellem, a humor, amelyből született, rejtélyes rokonsága a zenével, három idősíkon zajló története, a harmadik s eddig utolsó kor (a modern regény) esztétikája, egzisztencialista bölcsessége.
E “bölcsesség” fényében veszi szemügyre, elemzi Kundera korunk és kultúránk nagy helyzeteit és konfliktusait. A század művészete, Céline és Majakovszkij művészete ellen indított morális pereket, a múló, eltűnő-eltűnt időt, amely bizonytalanná teszi az “én”, a ma és a tegnap énjének önazonosságát, az emlékezést mint a felejtés egy formáját, a szemérmet mint az egyénre épülő korszak alapfogalmát, a napjainkban szokássá és szabállyá váló indiszkréciót, amely az individualizmus alkonyát vetíti előre, a halál akarásának misztikus erejét, a ránk hagyott és megtagadott szellemi testamentumokat, Európa, a művészet és a művészek elárult testamentumait.

További információk

Szerző

Milan Kundera

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

312

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-12-01

ISBN

9789634058120

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Elárult testamentumok”értékelése elsőként