-26%
-26%Ekhó csontjai

Ekhó csontjai

2 290 Ft 1 695 Ft

Készleten

Cikkszám: 139664
Kategória: Szerző: Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft
A kiadás időpontja: 2017-04-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az Ekhó csontjai című novella nyolcvan évvel a keletkezése után, 2014-ben jelent meg először nyomtatásban – ezzel lezárva a posztumusz publikált Beckett-művek sorát.

Főszereplője, a Dante Purgatóriumából szalajtott Belacqua halott – de most nem a várakozás sziklája alatt gubbaszt tétlenül, hanem szivarozva egy kerítésfalon. Filozófiai eszmecserébe bonyolódik egy prostituálttal, aki vendégül látja rántott fokhagymára és kubai rumra. Ezután elrabolja Lord Gall, egy golfbolond, impotens arisztokrata a célból, hogy Lady Gall-lal nemzzen neki és helyette utódot. Hősünk egy fa tetején pezsgőzik, megismerkedik Strauss-szal, a valcerozó struccal, majd visszatér üres sírjához, amelyet a sírásó éppen próbál kirabolni, miközben az öbölben felbukkant tengeralattjáró utasai figyelik…

Belacqua groteszk “vezekléseinek” sora Dante művéből veszi szerkezeti mintáját, s a szöveg hemzseg a körmönfont magas irodalmi utalásoktól, amelyek rendre sikamlós vagy obszcén helyzetekre és szóviccekre vannak áthangolva.
Ezt az írást annak idején Beckett kiadója alapos megfontolás után kihagyta a pályakezdő író első elbeszéléskötetéből. Mostani megjelenése irodalmi szenzáció.

“Így megy ez ezen a földön.” (Samuel Beckett, Ekhó csontjai)

További információk

Szerző

Samuel Beckett

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

112

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-04-21

ISBN

9789634055419

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Ekhó csontjai”értékelése elsőként