-26%
-26%Az unatkozó király

Az unatkozó király

1 990 Ft 1 472 Ft

Készleten

Cikkszám: 127641
Kategória: Szerző: Kiadó: Napkút Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2014-12-05
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Egy fenséges bükkfa, egy sorozatgyilkos, egy a gyilkost űző kapitány, unalom és unaloműzés: egy hegyi faluban 1843–44–45 telén rejtélyes gyilkosságok történnek, az áldozatoknak nyomuk vész. Az eset kivizsgálására érkezik a faluba Langlois kapitány, a távolságtartó, szigorú katona, akit az egész falu bámul. Ő viszont hűvösen fogadja az emberek közeledését, csak szállásadójával, Saucisse-szal, a kiöregedett örömlánnyal tud elbeszélgetni a világ folyásáról, vele is csak tőmondatokban. A gyilkos utáni hajszában Langlois súlyos felismerésre jut. Ezzel kezdetét veszi belső vívódása, amely Saucisse és a falu lakóinak elbeszéléséből bontakozik ki az olvasó előtt.

 Az unatkozó király Jean Giono (1895–1970) a háború után elsőként, 1947-ben megjelenő regénye, amelyet pár évig tartó mellőzöttsége, kitaszítottsága idején írt. A háború előtt, ­Illyés Gyula tolmácsolásában, Magyarországon is divatos író új korszakának első alkotása ez. Későbbi művei közül a Huszár a tetőn, illetve az Ennemonde és más jellemek című írás jelent meg magyarul Vajda András, illetve Jékely Zoltán fordításában.

 Az unatkozó király a Krónikák ciklus kiemelkedő nyitóregénye. A ciklus lazán összefüggő regényei egy képzeletbeli dél (Dél-Franciaország) múltjából elevenítenek fel anekdotákat, emlékeket a regények által megteremtett földrajzi közegben és azok szereplőivel. A krónika tehát kitalált közösségek képzelt emlékeinek felidézése egy valós történelmi korból, létező tájak díszletében.

 A regény egy sorozatgyilkos, egy falu, egy hajtóvadászat, egy unatkozó király krónikája: „…szórakozás nélkül nyomorult ember a király is”.

További információk

Szerző

Jean Giono

Kiadó

Napkút Kiadó Kft.

Oldalszám

173

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2014-12-05

ISBN

9789632634494

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az unatkozó király”értékelése elsőként