-26%
-26%Az ellenség földje

Az ellenség földje

2 500 Ft 1 850 Ft

Készleten

Cikkszám: 140342
Kategória: Szerző: Kiadó: Magyar Napló
A kiadás időpontja: 2017-06-02
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Az első világháború történetét az irodalom mélyrehatóan feldolgozta, de még mindig vannak benne olyan területek, amelyekhez a fölfedezés izgalmával lehet közelíteni. Majoros Sándor egy irodalmi szempontból ismeretlen terepet, a szarajevói merénylettől a Drina folyó mentén bekövetkezett első csatáig tartó időszakot mutatja be.
A különböző helyszíneken, más-más szereplők által elbeszélt történeteket a háborús készülődés fűzi össze: a Monarchia hadserege Bosznián át vonulva készül a szerbek elleni összecsapásra. Csakhogy a könnyű győzelem reményétől feltüzelt katonák már ebben a számukra furcsa, idegen világban is beleütköznek valami megmagyarázhatatlan akadályba, ami arra készteti őket, hogy átértékeljék a háborúval kapcsolatos elképzeléseiket.
Majoros Sándornál jobban egyik kortárs magyar író sem ismerheti Boszniát, hiszen a jugoszláv időkben ebben az országban töltötte katonaidejét. A korábbi köteteiben megalapozott és szinte már védjegyévé vált történetmesélő hangját ebben az irodalmi közegben is remekül érvényesíti, új színterekkel gazdagítva írói világát.

További információk

Szerző

Majoros Sándor

Kiadó

Magyar Napló

Oldalszám

148

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-06-02

ISBN

9786155721021

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az ellenség földje”értékelése elsőként