-26%
-26%A vadnyúl bukfencet vet

A vadnyúl bukfencet vet

2 750 Ft 2 035 Ft

Készleten

Cikkszám: 139736
Kategória: Szerző: Kiadó: Kortárs Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-04-26
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Lipcsey Emőke magyar író, költő, műfordító – Svédországban él. Az északi ország jelenének és közelmúltjának epizódjai villannak föl harmadik regényének fordulatos, több szálon futó cselekményében.
Európa egyre érezhetőbb morális-kulturális válságát átélve, a hazai olvasónak különösképp érdekes lehet, hogy Svédország hetvenéves szociáldemokrata rezsimjének dogmatikája milyen sok ponton egybevág a kelet-európai szocializmuséval, a svéd jóléti állam, a “Svéd Csoda” eszménye a mi fridzsider-szocializmusunkéval. “Gondolkodj velünk azonosan, és élj jól!” – Az eszme nálunk már huszonöt éve kudarcot vallott, Északon pedig most kezd.
Lipcsey Emőke írói erénye, hogy a saját bőrén tapasztalt svéd ellentmondásokat eleven karaktereken keresztül, eltérő szocializációjú és habitusú szereplők sorsán át érezteti, árnyalt lélekrajz, hiteles társadalom-, kor- és kórképpel. Távolságtartással, fegyelemmel-figyelemmel, minden szépítéstől mentesen. A sorsok tragédiába futnak, alkoholizmusba, öngyilkosságba, prostitúcióba, perverziókba, jobb esetben is esztelen feminizmusba vagy szerelmi ábránd kergetésébe, eszképizmusba. Történeteit Lipcsey Emőke nyitva hagyja, a válsághelyzeteket pedig megoldatlanul – megoldásra várva.
Miként egy becsületes író nem is tehetne másképp.

További információk

Szerző

Lipcsey Emőke

Kiadó

Kortárs Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

232

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-04-26

ISBN

9789634350088

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A vadnyúl bukfencet vet”értékelése elsőként