-26%
-26%A prímszámok zenéje

A prímszámok zenéje

3 900 Ft 2 886 Ft

Készleten

Cikkszám: 123545
Kategória: Szerző: Kiadó: Park Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2014-04-07
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Felettébb szórakoztató. Du Sautoy ügyesen vázolja fel matematikus szereplőinek portréit, alakjai az anekdotáknak és élvezetes leírásoknak köszönhetően szinte életre kelnek a könyv lapjain.” The Guardian

Az iskolában a gyerekek megtanulják, hogy a prímszámok csak önmagukkal és eggyel oszthatók. Azt viszont nem tanítják meg nekik, hogy az emberi tudás keresése során a prímek jelentik a legcsábítóbb rejtélyt. Hogyan lehet megjósolni, mikor fog felbukkanni a következő prímszám? Létezik-e olyan formula, amely prímeket tud generálni?
1859-ben Bernhard Riemann német matematikus előállt egy hipotézissel, amely megoldást javasolt a prímszámok eloszlásával kapcsolatos rejtélyre. Mielőtt azonban sejtését bizonyíthatta volna, meghalt, így a rejtély csak fokozódott. Izgalmas könyvében Marcus du Sautoy különc és zseniális tudósok történetét meséli el, akik megszállottan keresik a megoldást, mely idővel olyan sokféle területet forradalmasított, mint az e-kereskedelem, a kvantummechanika és a számítástudomány. Magával ragadóan és lenyűgözően kelti életre a matematikusok világát, annak minden szépségével és titkával.

Marcus du Sautoy (1965) az Oxfordi Egyetem matematikaprofesszora, az angol Matematikai Társaság elnöke. Kutatásainak középpontjában a csoportelmélet és a számelmélet áll. Rendszeresen publikál a The Timesban és a The Guardianben, sokat tesz a matematika népszerűsítéséért. Feleségével és három gyermekével Londonban él, szabad idejében focizik és trombitál.

További információk

Szerző

Marcus du Sautoy

Kiadó

Park Könyvkiadó

Oldalszám

418

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2014-04-07

ISBN

9789635309573

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A prímszámok zenéje”értékelése elsőként