-21%
-21%A nagymenő

A nagymenő

1 950 Ft 1 540 Ft

Készleten

Cikkszám: 99113
Kategória: Szerző: Kiadó: Ad Librum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
A kiadás időpontja: 2010-03-05
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Ivánfy Jaksity György gazdag és sokszínű élettapasztalata alapján írta meg legújabb, immáron negyedik regényét, mely a fővárosban munkát kereső vidéki fiatalokról szól, akik megszokott környezetükből kiszakadva, szüleiktől, családjuktól távol, gyökértelenül hányódnak, s szeretetre éhesen keresik egymást a házibulikon, az üzemi mulatságokon… és az éjszakában.

Két fiatal nem mindennapi szerelmi története bontakozik ki a regényben. A fiú az ismételten sikertelen egyetemi felvétel kilátástalanságától megkeseredve hozzácsapódik az éjszakai élet örömeit gátlástalanul habzsoló „nagymenők”-höz. Megszédíti a nagyváros bűnös élete, elvakítja a talmi csillogás, a mindenre kapható lányok odaadása, a könnyen jött pénz.
A lány értetlenül áll ezzel a változással szemben. Sokáig nem tudja levetkőzni a falu szigorú erkölcsi normáin alapuló gátlásait, és amikor megteszi, bár ne tette volna, mert ebből erednek a tragédiához vezető bonyodalmak.
A szerző arra keres választ, hogy tud-e győzni az emberség egy hazugságra épülő, igazságtalan világban. Elég lesz-e a lány fegyvertára, aki „csak” a szerelmét, egy családi otthon szegényes és bizonytalan jövőjét kínálhatja cserébe. Lesz-e erejük jól, rosszul megkötni kompromisszumaikat, vagy az önpusztító csalóka vidámság embert próbáló kísértése győz az otthonról hozott kötelességtudat, a szerény, de emberibb élet reménye fölött?

További információk

Szerző

Ivánfy Jaksity György

Kiadó

Ad Librum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

Oldalszám

160

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2010-03-05

ISBN

9789639888784

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A nagymenő”értékelése elsőként